Visele nu ni le poate lua nimeni!

                     
Doar cat de sus pot sa tintesc pot sa cresc  

 Doar cat de departe caut pot sa merg,

Doar cat de adanc privesc pot sa vad,

 Doar cat de mult visez pot sa devin!”

                                            (Karen Ravn)

                  Ce este visul?

   „Invaluit multa vreme in mister, superstitie si fantezie, explicat prin ipoteze naive sau ciudate, visul reprezinta un fenomen absolut normal. Ca stare de constiinta modificata, el este mai complex decat somnul, desi apare pe fondul lui.

        Insasi psihologia trateaza visul ca pe o forma a imaginatiei involuntare (cand  este vorba de visul din timpul noptii sau de reverie – visul cu ochii deschisi) sau a imaginatiei voluntare (cand avem de-a face cu asa-numitul vis de perspectiva). Freud afirma: << Visul  nu este altceva decat rezultatul procesului de elaborare onirica: el este deci forma pe care acest proces o imprima ideilor latente. >>

       Se pare ca visul indeplineste prin el insusi, deci independent de somn, o importanta functie adaptativa. La om exista chiar  „nevoia de a visa”,  prin vis Eul completandu-si si desavarsindu-si experienta sa organizata si semnificativa.”

                                               (Mielu Zlate – „Introducere in psihologie”)

         Visele sunt in interiorul nostru, stau ascunse acolo pentru a fi redescoperite, pentru a iesi la iveala, pentru a fi indeplinite de noi… adica a deveni realitate! Multe persoane au uitat de ele, au uitat ca mai exista si le trebuie doar un impuls pentru a-si aminti de ele. Intr-o lume in care pe zi ce trece suntem „incurajati” de cei mai multi din jurul nostru sa nu facem nimic si cand avem o idee suntem dati inapoi de ceilalti  pentru ca acestia ne spun ca nu va functiona, nu o sa reusim, nu vom invinge, cel mai potrivit ar fi sa privim in adancul sufletului nostru si sa realizam ca avem vise de indeplinit, ca avem pentru ce trai si merita sa luptam cu toate armele pentru a contribui trup si suflet la ceea ce ne-am propus sa desavarsim in aceasta viata!

         Asadar , „faceti-va timp sa visati in detaliu. Lasati sunetele, imaginile si sentimentele ce va vin in minte sa se extinda pentru a va conduce catre drumul pe care trebuie sa-l urmati pentru a va implini visele.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s