Avem nevoie de sanatate ?

Raspunsul la aceasta intrebare este cu siguranta afirmativ…  Si totusi, putini sunt constienti de aceasta reala nevoie de sanatate. Cei mai multi se gandesc  la faptul  ca au nevoie de sanatate, dar fiind inconjurati de numeroasele griji si responsabilitati de zi cu zi, uita de ea si isi vad de treburile pe care le au.

Desi sanatatea trebuie sa ocupe primul loc pe lista zilnica de prioritati, in majoritatea cazurilor nici nu se regaseste ca fiind existenta pe aceasta lista. Deci aparent stim ca avem nevoie de sanatate, dar nu facem mai nimic in acest sens. Ne-am obisnuit ca numai atunci cand ne doare ceva sa ne tratam si nu sa folosim prevenirea care este mult mai utila.

E trist ce se intampla, dar in cea mai mare masura adevarat! Trebuie ca din acest moment sa tragem un semnal de alarma si sa ne gandim cat se poate de serios la sanatate, deoarece aceasta este mai importanta decat toate averile materiale pe care le detinem!

Ne gandim zilnic sa facem tot ce avem de facut, suntem dusi de val,  dar sanatatea o neglijam si  o dam la o parte cand este vorba de evenimente cu adevarat importante pentru noi.

Meditati la faptul ca atunci cand ne pierdem sanatatea, practic nu mai conteaza nimic din tot ce avem… Valoarea insasi a sanatatii nu se poate cumpara cu toti banii din lume!

A devenit un obicei sa asteptam pana simtim ca avem o durere si de-abia apoi sa ne alertam si sa ne tratam sau uneori nici atunci… lumea ” s-a invatat ” sa sufere la modul propriu pana se agraveaza totul! Ceea ce nu este  nici pe departe bine… Cele mai multe persoane considera ca daca se simt bine la exterior, sunt bine si in interior sau invers… De cele mai multe ori acesta este doar un semn fals, este ceva aparent.

Asadar, ca sa aratam bine la exterior, trebuie sa ne simtim bine mai  intai in interior! Sanatatea trebuie  sa fie principala noastra preocupare inainte de toate celelalte ocupatii.

Si, asa cum afirma Arne Garborg, ” Cu bani poti sa ai orice, se spune. – Nu, nu se poate. Poti sa cumperi mancare, dar nu pofta; medicamente, dar nu sanatate; paturi moi, dar nu somn; cunoastere, dar nu intelepciune; stralucire, dar nu confort; distractie, dar nu bucurie; colegi, dar nu prietenie; servitori, dar nu fidelitate; par carunt, dar nu onoare; zile linistite, dar nu pace. Coaja tuturor lucrurilor o poti obtine pe bani, dar nu samburele. Asta nu poate fi obtinut pe bani. ”  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s