Falsitatea…prezenta si persistenta!

Imagine: flickr.com

Am descoperit o mare falsitate in randul oamenilor. Si stiu. Nu e nimic nou. E doar mult prea trist…

Oare ce ne face sa ne comportam cu falsitate? La ce ne ajuta? Poate ca ne ajuta sa profitam de anumite persoane de langa noi, pentru moment, dar nu se poate sa tina la infinit ca sa facem astfel.

Falsitatea e ca o masca pe care cei mai multi dintre noi o poarta permanent. Si se simt bine asa. Desi nu ar trebui sa existe falsitate. Inseamna ca mimam sentimente, ca nu suntem noi insine in trupul nostru.

Dar se pare ca, pe masura ce timpul trece si avansam in varsta, incepem sa ne obisnuim cu falsitatea unora… si asa ajungem sa nu ne mai mire nimic.

Sentimentele pot fi false, comportamentul de asemenea, practic e ca un fel de prefacatorie. Te dai exact cine nu esti si pentru ce? La un moment dat tot va iesi la iveala adevarata fata de sub masca si nu va mai fi nimic surprinzator.

De regula, ne dam seama cand apare falsitatea la o persoana. Se simte in atitudinea acesteia, in voce, in ceea ce spune, in gesturi… sau poate nu. Nu poti sa ascunzi ceva ce e fals – pentru totdeauna. E anormal.

Si, cu toate acestea, tin sa mentionez ca nu mi-a placut niciodata actul in sine de falsitate. Nici nu are cum sa imi placa. Nici nu trebuie. Ceea ce trebuie sa fac e sa inteleg notiunea de falsitate si sa evit, intr-un fel sau altul, a avea de-a face cu acest gen de persoane.

Consider ca a fi fals poate echivala cu a fi nesincer… Si, totusi, daca ma gandesc mai profund, falsitatea are o multime de subintelesuri… nu ne mai ramane decat sa le descifram pentru a le elimina…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s