Ganduri de bucurie…

In cartea sa, ” Mic manual de fericire perfecta „, Ilarie Voronca afirma: ” Dealtfel numai gandul existentei bucuriei face imposibila existenta suferintei. ” Si tind sa cred ca asa e… Daca ma gandesc mai profund, pot sa sustin ca e adevarat ce spune. Noi ne gandim mai mult la suferinta, la partea intunecata a vietii noastre si de aceea nu ajungem sa ne bucuram nici macar de lucrurile frumoase si bune – atunci cand vin, fie ele cat de minuscule. Am uitat ce e bucuria, am lasat-o undeva, am ascuns-o cat mai adanc in noi, departe de privirile fugare ale trecatorilor, ale celor din jurul nostru.

Trebuie sa o redescoperim, sa o scoatem la suprafata si sa ne manifestam prin ea. Pentru ca, odata cu ea, starea noastra se schimba, devenim mai radiosi, mai plini de viata. Ni se deschid alte cai, alte usi, vedem altfel viata, privim intr-un alt mod lucrurile, pana si pe cele rele. Si celor rele le dam mai putina atentie. Trecem mai usor peste ele cu zambetul pe chip.

Suferinta, la un moment dat, face parte din bucurie. Pentru ca daca ar exista mereu bucuria, poate ca n-am sti sa o mai apreciem, pentru ca ea ar exista si fara sa ii acordam noi atentie. Ceea ce ar fi trist.

Asadar, bucurati-va de fiecare moment pe care vi-l aduce viata in prim plan, minut cu minut, ora de ora, zi dupa zi, permanent. Nu uitati ca prin bucurie le oferiti si celorlalti o raza de sclipire launtrica, se vor simti altfel si cei din jurul dumneavoastra, le va fi mai usor sa comunice, sa se exprime, sa se bucure pur si simplu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s