Meteorologie intima

Imagine: google.com

” Exista in intreaga viata momente de furtuna, cataclisme imprevizibile a caror violenta ne uimeste si ne destabilizeaza. Exista perioade in viata care nu sunt indulgente cu uraganele incarcate de indoieli sau de rafale de frica ce vor tulbura si agita cerurile linistite, sau care vor buscula perioadele de acalmie pe care le-am estimat ca fiind bine meritate. Mai sunt anotimpuri din viata, mai mult sau mai putin lungi, umbrite de cer acoperit, de ceata, de frig, de obscuritate sau de ratacire care vor alterna cu placerea diminetilor insorite, a zilelor incarcate de opulenta si de binefaceri. Exista, de asemenea, clipe deschise pe albastrul cerului sau clipe de speranta, ore fericite parcurse de brize usoare, umplute de rasete si de dragoste. Este si o vreme a intalnirilor magice si a trairilor comune pasionante, plenare de care ne amintim cu nostalgie, prelungindu-le durata de afectiune, cat mai mult posibil, inainte ca uraganele de ganduri negative sa mature totul!

Avem uneori lungi perioade de incertitudine sau de asteptari si altele pline de proiecte si de actiune. Sunt valuri de fericire care ne transporta spre tropicele fiintei, spre ceea ce este bun si bland in noi, si ne deschid calea abandonului spre schimburi reciproce.

Si astfel, pentru fiecare dintre noi, ceea ce serveste drept meteorologie interna nu este intotdeauna calma si frumoasa. Este fara incetare amenintata de perturbatii emotionale intime, parcursa de mari curenti de dragoste, bulversata de zone de turbulenta legate de imprevizibil, de proiecte care se lovesc de realitatea rece si recalcitranta.

Variatiile emotionale pozitive ale meteorologiei noastre intime, cand ele apar in viata noastra, fie sunt traite ca un miracol, fie asteptate ca un drept atunci cand, dupa aprecierea noastra, ele intarzie prea mult. Pe cand, ele nu sunt decat expresia unei stari de bine ( relativ ) si, cel mai adesea, traducerea unui moment de confort ( provizoriu ) in imensitatea respiratiei lumii.

Meteorologia noastra intima va colora, va avea o importanta sporita si va marca ansamblul relatiilor noastre, a atitudinilor noastre si a comportamentului fata de ceilalti. Efectele sale se vor impune uneori independent de realitatea unei situatii si ii va modifica cursul.

Am avut astfel confirmarea ca in spatiul imens al gandurilor care ma salasluiesc isi gasesc locul sau se aduna, se focalizeaza, toate componentele meteorologice indispensabile si necesare la producerea de timp urat, care adesea ne perturba. Am auzit de multe ori: ” Sunteti foarte sensibil! ” sau ” Luati totul asupra dumneavoastra, ca si cum ati fi responsabil de tot ce se intampla pe Pamant! ” Doresc sa fiu sensibil si sper sa raman in continuare sensibil, dar as dori sa devin de asemenea mai selectiv, mai lucid si mai vigilent pentru a nu mai fi in centrul uraganelor si cicloanelor emotionale care distrug in numai cateva clipe starea mea de bine, linistea mea, increderea mea, stima de sine si renuntarile posibile pentru placerea momentului. ”

( Jacques Salome ~ ” Ce-ar fi daca ne-am inventa propria viata? ” )

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s