Reactii

 

 

Oamenii ar trebui sa inteleaga ca nu pot face rau la infinit si sa primeasca numai bine. Pentru cei care chiar mi-au provocat reactii negative si disconfort si nu era cazul intotdeauna:

 

 

Nu va coborati la nivelul celui care se comporta urat cu voi

 

„In viata, apar unele momente cand alti oameni incep sa se certe sau sa se comporte urat cu voi din motive irationale, doar pentru ca asa au ei obiceiuri proaste si sunt dominati de natura lor inferioara. Raspunsul automat al omului nevinovat este acela de a riposta si a incerca sa demonstreze ca nu are nicio vina si ca acei oameni gresesc, ca l-au atacat degeaba. Dar, dupa ce asculta astfel de remarci, acei oameni, guvernati fiind de natura lor inferioara, devin si mai agresivi si implacabili. Astfel, conflictul escaladeaza in loc sa se diminueze.

Deci, care ar fi modalitatea corecta de raspuns intr-o asemenea situatie? Trebuie sa intelegeti ca acele persoane reactioneaza asa din cauza faptului ca ele sunt sclave ale obiceiurilor lor proaste. Daca aceasta este natura lor, de ce sa ne suparam? Sa le lasam sa ramana tensionate si suparate. Nu sunteti voi responsabili pentru starea mintii lor.

Daca veti incepe o lupta cu acesti oameni, va coborati astfel la nivelul lor, ceea ce nu este de dorit. Trebuie sa va mentineti standardele mentale pe care le aveti. Cea mai buna solutie este sa-i ignorati. Bagandu-i in seama si intrand in controverse cu ei despre ce e gresit si ce e corect nu faceti decat sa le acordati o importanta mai mare decat merita. Daca persoanele respective ar fi avut „buddhi” (intelectul) necesar pentru a aprecia argumentele voastre, nu s-ar fi angajat intr-o cearta sau o lupta ilogica, de la bun inceput. Este ca si cum v-ati apuca sa explicati logica binelui si raului, unor animale; ce rost ar avea? Deci, dupa cum spuneam, cea mai buna metoda este de a-i ignora, a uita si a nu mai acorda energie in viitor acelor oponenti, pentru a prelungi controversa. De fapt, mai inainte de a incepe o discutie sau cearta cu cineva, ganditi-va bine daca merita sa va cheltuiti timp si energie, cu acea persoana sau o faceti doar ca sa va satisfaceti egoul vostru fals. Persoana aceea sau declaratiile ei sunt cu adevarat importante? Lasati-va intelectul sa va convinga de inutilitatea unei confruntari.

De asemenea, stiti ca pentru orice rau sau bine facut, persoana respectiva va suferi automat consecintele prin justitie divina. Nimeni nu este scutit din acest punct de vedere. Deci, nu este necesar pentru voi sa va petreceti viata educand pe toata lumea. Trebuie sa va descurcati cumva ca, atunci cand interactionati cu tot felul de oameni, sa faceti in asa fel ca evolutia voastra sa nu fie afectata.”

(fragment din „Cum sa fim mereu fericiti” de Er. M. K. Gupta)

 

Nu uitati ca sufletul devine vopsit in culoarea gandurilor sale, afirma inteleptul Marcus Aurelius!

Asa ca este mai bine sa gandim pozitiv, indiferent cat de grava este situatia in care ne aflam la un moment dat in viata!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s